The Lunatic Comedy Club is een van oorsprong Gents improcomedy- en comedycollectief, opgericht op 27 mei 1998. Het collectief stond mee aan de wieg van de stand-upcomedy en het improvisatietheater in Vlaanderen. Zij verzorgden als eerste op structurele wijze optredens en publiek voor debuterende en beginnende comedians. De club heeft de structuur van een vzw gedragen door vrijwilligers, met als missie "het promoten van improvisatietheater en comedy"

Is dat ook een beetje goed, zo improcomedy van The Lunatics? Kom daar vooral zelf over oordelen, maar vele Lunatics en Ex-Lunatics hebben zich alvast bewezen in het comedywereldje. Of wat dacht je van Jonas Geirnaert, Koen De Poorter, Jelle De Beule, Lieven Scheire, Bart Van Peer, Henk Rijckaert, Dimitri Desmyter, Joost Van Hyfte, Katrien Pierlet, Lucas De Man en radiojournalist Peter Decroubele om er maar enkele te noemen. En dan heb je het vele hier niet vermelde talent nog niet gezien dat wekelijks op een podium te vinden is.

De comedy club heeft zijn thuisbasis sinds oktober 2013 in het Gentse muziekcafé "Charlatan". De vroegere vaste speelplekken waren café "Le Bal Infernal" en de concertzaal van"vzw Trefpunt". Elke dinsdagavond van het academiejaar is er een Comedy Night, volgens een vaste formule: improcomedy voor de pauze met The Lunatics. Na de pauze is er altijd plaats voor comedy, van nieuwe namen en beloften tot gevestigde waarden en grote namen ook af en toe. Zowat elke grote naam uit de Vlaamse comedy heeft in de Club opgetreden en heeft er vaak zelfs gedebuteerd.

The Lunatic Comedy Club had sinds 2003 ook bijna 10 jaar lang vaste podia in Leuven (STUK, Wagehuys en de Alma), maar is nu sinds 2013 actief in "Theater M" in Mechelen, waar maandelijks wordt opgetreden. In Gent is er nog een extra speelplek, "Backstay Bar", met elke 3 weken een "Comedy Night". Sinds 2014 heeft The Lunatic Comedy Club ook het plan opgevat om Antwerpen te veroveren, momenteel doen ze dat met een maandelijkse comedy night in "Fakbar Abstract".

Sinds 2015 touren The Lunatics langs culturele centra, onder de titel "Nul TV".

The Lunatics

De gezichten achter de gezichten